Počas Putinovho príletu bude uzatvorený maďarský vzdušný priestor

NETKY.SK • 31 Január 2017, 16:17 • 2 min
Počas Putinovho príletu bude uzatvorený maďarský vzdušný priestor

BUDAPEŠŤ - V čase štvrtkového príletu ruského prezidenta Vladimira Putina do Budapešti bude uzatvorený maďarský vzdušný priestor. Píše o tom dnes denník Magyar Idök, ktorý pripomína, že Putin je jedným zo štyroch najviac ohrozených svetových lídrov.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa priletí jedným z dvoch, prípadne troch strojov Iljušin Il-96-300, ktoré vzlietnu v rôznom čase a z rôznych ruských letísk. Ktorým z nich poletí Putin, je z bezpečnostných dôvodov prísne tajné. Pred dvoma rokmi prileteli do maďarskej metropoly tri identické iljušiny.

 

Ruský "Air Force One" vstúpi do maďarského vzdušného priestoru podľa denníka zrejme smerom od Slovenska, ale nie je vylúčené ani to, že použije srbský vzdušný priestor. Nad územím Maďarska ho budú sprevádzať bojové stíhačky maďarských ozbrojených síl JAS-39 Gripen.

 

Rovnako ako pri predchádzajúcej Putinovej návšteve spred dvoch rokov, maďarská polícia hermeticky uzatvorí viaceré alternatívne prístupové cesty smerujúce z letiska k budove parlamentu na Kossuthovom námestí. Tam bude ruský prezident rokovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Trasu prezidentského konvoja zvolia z bezpečnostných dôvodov na poslednú chvíľu.

 

Putin navštívil Maďarsko 17. februára 2015, keď s Orbánom rokovali najmä o energetických otázkach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies