Počas prvého dňa fiesty nabrali býky na rohy dve osoby

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 10:01 • 2 min
Počas prvého dňa fiesty nabrali býky na rohy dve osoby

PAMPLONA - Najmenej dvaja ľudia si privodili zranenia po tom, ako boli nabratí na rohy, a mnoho ďalších osôb utrpelo zranenia počas dnešného prvého dňa behu s býkmi v španielskom meste Pamplona, kde sa konajú slávnosti sv. Fermína. Informovala o tom agentúra AP, citujúc zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Jeden muž bol prebodnutý v oblasti hrudníka, ďalší v oblasti brucha. Oboch okamžite previezli do najbližšej nemocnice. Predpokladá sa, že ďalší bežci utrpeli odreniny po tom, ako sa dva býky oddelili od zvyšných štyroch vypustených zvierat. Býky prekonali 850-metrovú vymedzenú trasu za menej než tri minúty.

 

Deväťdňová fiesta sv. Fermína priťahuje tisícky návštevníkov z celého sveta. Odvážlivcov oblečených v bielych košeliach a červenej šatke čaká trať vedúca úzkymi ulicami stredovekej Pamplony, kde utekajú pred skupinou býkov. Španielske médiá vysielajú beh v priamom prenose a podrobne komentujú jeho priebeh.

 

 

Fiesta v Pamplone sa stala celosvetovo známou vďaka románu amerického spisovateľa Ernesta Hemingwaya Slnko aj vychádza z roku 1926. Beh s býkmi sa koná od druhého po posledný deň fiesty o 08.00 h, pričom podmienkou účasti je minimálny vek 18 rokov, beh v predpísanom smere, zákaz provokovania býkov či triezvy stav.

 

Od roku 1911 si beh s pol tony vážiacimi býkmi vyžiadal 15 obetí na životoch. Posledný smrteľný prípad zaznamenali v roku 2009, keď zomrel 27-ročný Španiel Daniel Jimeno Romero. Beh s býkmi sa však koná aj v iných mestách a obciach Španielska, ale aj Portugalska, južného Francúzska a Mexika.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies