Počas protestu vo Washingtone zatkli 8 demokratických kongresmanov

NETKY.SK • 9 Október 2013, 10:16 • 2 min
Počas protestu vo Washingtone zatkli 8 demokratických kongresmanov

WASHINGTON - Polícia vo Washingtone v utorok zasiahla proti davu demonštrantov požadujúcich schválenie imigračnej reformy, pričom zadržala približne 200 ľudí vrátane najmenej ôsmich členov Snemovne reprezentantov za Demokratickú stranu.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom spravodajcovia tlačovej agentúry AP a zástupcovia skupín, ktoré sa na proteste podieľali. Polícia pristúpila k zatýkaniu po tom, ako účastníci zablokovali jednu z hlavných ulíc pri washingtonskom Kapitole. Zadržané osoby, ktorých totožnosť neprezradila, by sa mali zodpovedať zo "zhlukovania sa, prekážania a obťažovania" na základe miestnych zákonov.

Kongresman Luis Gutiérrez reprezentujúci štát Illinois pred svojím zadržaním vyhlásil, že republikánskeho predsedu Snemovne Johna Boehnera chce prostredníctvom občianskej neposlušnosti dotlačiť k "uvoľneniu Kongresu a konečnému schváleniu imigračnej reformy". Demonštrácii predchádzalo vystúpenie mexickej skupiny Los Tigres del Norte v centre Washingtonu, ktoré bolo venované odhadom 11 miliónom imigrantov žijúcich v Spojených štátoch načierno. Schvaľovanie novej imigračnej legislatívy, ktorú presadzuje prezident Barack Obama, narazilo v Snemovni reprezentantov na odpor zo strany republikánskej väčšiny, pričom sa neočakáva skoré vyriešenie situácie. Demokrati sa navyše s republikánmi sporia o reformu verejného zdravotníctva, čo vyústilo až do rozpočtovej krízy a výpadku financovania federálnych orgánov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies