Počas protestu v Nigérii proti týždenníku Charlie Hebdo boli zabití štyria ľudia

NETKY.SK • 17 Január 2015, 07:17 • 2 min
Počas protestu v Nigérii proti týždenníku Charlie Hebdo boli zabití štyria ľudia

NIAMEY - Najmenej štyria ľudia prišli dnes v Nigeri o život, keď sa pochod proti francúzskemu satirickému týždenníku Charlie Hebdo zmenil na násilie. Tlačovú agentúru Reuters o tom informovali dva policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

"O život prišiel jeden policajt a traja civilisti," povedal policajný zdroj. "Niektorí protestujúci boli ozbrojení lukmi a šípmi, ako aj palicami. Zrážky boli na niektorých miestach veľmi násilné," dodal.
      

V Nigeri dnes na protest proti znázorneniu proroka Mohameda v Charlie Hebdo podpálili tamojšie francúzske kultúrne stredisko, informovalo už skôr Radio France Internationale. Demonštranti v tejto 17-miliónovej, prevažne moslimskej západoafrickej krajine vyplienili tiež jeden katolícky a dva protestantské kostoly.
      

Oklieštená redakcia Charlie Hebdo pripravila špeciálne vydanie, ktorého tri milióny výtlačkov sa okamžite vypredali. Na titulnej strane drží plačúci prorok Mohamed papier s nápisom "Je suis Charlie" (Ja som Charlie) a nad ním je oznam "Všetko je odpustené".
      

Väčšina islamských učencov zobrazovanie Mohameda a iných prorokov striktne zakazuje a považuje to za neúctivé. Masové zhromaždenia proti Charlie Hebdo a na obranu dvoch atentátnikov, "martýrov" bratov Saida a Chérifa Kouachiovcov, sa konali aj v Jordánsku, Alžírsku, Izraeli, Tunisku, Pakistane či Sudáne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies