Počas protestov proti karitatúre Mohameda v Nigeri vypálili 45 kostolov

NETKY.SK • 19 Január 2015, 17:53 • 2 min
Počas protestov proti karitatúre Mohameda v Nigeri vypálili 45 kostolov

NIAMEY - Nigerská vláda dnes oznámila, že počas protestov proti karikatúre zosmiešňujúcej proroka Mohameda, ktorú v stredu na svojej obálke uverejnil francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo, podpálili demonštranti najmenej 45 kresťanských kostolov.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení nigerskej vlády sa podľa agentúry AP ďalej uvádza, že na počesť desiatich obetí násilných protestov, ktoré sa v tejto západoafrickej, prevažne moslimskej krajine začali v piatok, bol vyhlásený trojdňový štátny smútok. 
     

Podľa nigerských úradov všetky obete nepokojov sa v čase ich konania nachádzali v kostoloch alebo v pohostinských zariadeniach podpálených protestujúcimi, ktorých rozhorčilo zverejnenie karikatúry proroka Mohameda na obálke najnovšieho čísla časopisu Charlie Hebdo.
     

Vláda vo svojom vyhlásení zároveň prisľúbila, že osoby, ktoré majú podpaľačské útoky a vraždy na svedomí vypátra a postaví pred súd.      
     

Na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo zaútočila 7. januára dvojica islamských extrémistov. Útok si vyžiadal životy desiatich redaktorov a spolupracovníkov časopisu a dvoch policajtov. Len týždeň po masakre vyšlo ďalšie číslo časopisu, na titulnej strane ktorého drží plačúci prorok Mohamed papier s nápisom "Je suis Charlie" (Ja som Charlie) a nad ním je oznam "Všetko je odpustené". 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies