Počas pretekov Spartan Race ošetrili horskí záchranári 11 súťažiacich

NETKY.SK • 7 September 2015, 13:16 • 2 min
Počas pretekov Spartan Race ošetrili horskí záchranári 11 súťažiacich

VYSOKÉ TATRY – Počas uplynulého víkendu (5.-6.9.) sa v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách konali medzinárodné preteky Spartan Race. V sobotu súťažiaci absolvovali šprint a v nedeľu sa tu konali Majstrovstvá Európy na dlhej trati. Zdravotnú starostlivosť počas celého podujatia zabezpečovali príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) i dobrovoľníci.

slovakia

left justify in out

Z HZS TASR informovali, že 44 profesionálnych a dobrovoľných zmluvných horských záchranárov z oblastných stredísk Vysoké Tatry, Nízke Tatry, Západné Tatry a Slovenský raj po oba dni ošetrili 11 súťažiacich. Najčastejšie pritom išlo o poranenia kĺbov.

 

"Záchranármi bola poskytnutá aj neodkladná zdravotná starostlivosť pri vážnom poranení s podozrením na zlomeninu chrbtice a otvorená zlomenina predkolenia," informuje HZS na svojej internetovej stránke. Na súťaži sa zúčastnilo vyše 2500 súťažiacich z celého sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies