VIDEO Policajti dolapili väzňa, ktorý ušiel počas prác mimo celu

NETKY.SK • 18 August 2017, 13:51 • 2 min
VIDEO Policajti dolapili väzňa, ktorý ušiel počas prác mimo celu

BANSKÁ BYSTRICA - Väzňa Štefana Bota, ktorý dnes v ranných hodinách unikol z vonkajšieho pracoviska na Zvolenskej ceste a ktorý je v súčasnosti v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v banskobystrickej časti Kráľová, sa už podarilo zadržať. Uviedol riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.

slovakia

left justify in out

"Popoludní v čase asi o 15. hodine došlo v blízkosti poľnohospodárskeho družstva Lukavica ku zadržaniu odsúdeného. Následne budú s odsúdeným realizované ďalšie procesného úkony," dodal Baláž. Vyňuchal ho a chytil 6-ročný ovčiak Ubock v spolupráci so svojím psovodom iba pár hodín po úteku. 

 

Polícia podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej už od ranných hodín žiadala občanov o pomoc a spoluprácu pri pátraní po tomto väzňovi, ktorý pochádza z Cinobane v okrese Poltár.

 

"Dnes v dopoludňajších hodinách došlo na nestráženom pracovisku s dohľadom mimo ústavu Banská Bystrica-Kráľová k nedovolenému vzdialeniu sa 43-ročného odsúdeného. Vo výkone trestu odňatia slobody sa nachádzal pre spáchanie trestného činu zanedbania povinnej výživy a ublíženia na zdraví, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 28 mesiacov. Koniec výkonu trestu mal mať 22. februára 2018. Na základe tejto skutočnosti bolo v súčinnosti s Policajným zborom začaté bezprostredné prenasledovanie odsúdeného. Okolnosti udalosti budú predmetom ďalšieho šetrenia," uviedol dnes predpoludním Baláž.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies