Počas pohrebu v Kamerune došlo k zosuvu pôdy, zahynulo najmenej 14 ľudí

NETKY.SK • 28 November 2022, 08:27 • 2 min
Počas pohrebu v Kamerune došlo k zosuvu pôdy, zahynulo najmenej 14 ľudí

YAOUNDÉ - Najmenej 14 ľudí zahynulo v nedeľu pri zosuve pôdy v kamerunskom hlavnom meste Yaoundé. Obeťami nešťastia sú osoby, ktoré boli v tom čase na pohrebe. Uviedli to miestne úrady, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

"Odvážame mŕtve telá do márnice, pričom stále prebieha pátranie po ďalších ľuďoch alebo mŕtvych," povedal Naseri Paul Bea, šéf kamerunskej provincie Centre. Podľa jeho slov sa incident odohral na "veľmi nebezpečnom mieste", píše agentúra AP. K zosuvu pôdy došlo počas pohrebu na miestnom futbalovom ihrisku, na ktorom bolo niekoľko desiatok ľudí, povedal svedok pre agentúru Reuters. Dodal, že pôda sa zosunula z 20 metrového úpätia. Kamerun sužovali tento rok prívalové dažde a následné povodne, ktoré poškodili infraštruktúru a spôsobili vysídlenie tisícok ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies