Počas pápežovej návštevy na Kube zadržali vyše 350 disidentov

NETKY.SK • 6 Október 2015, 11:06 • 2 min
Počas pápežovej návštevy na Kube zadržali vyše 350 disidentov

HAVANA - Počas nedávnej návštevy pápeža Františka na Kube krátkodobo celkovo zadržali viac ako 350 kritikov tamojšieho komunistického režimu. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na správy miestnych aktivistov.

slovakia

left justify in out

Kubánske úrady podľa nich pristúpili k zatýkaniu disidentov, aby im zabránili zúčastniť sa na verejných podujatiach pápežovej štvordňovej návštevy.


Podľa správy Kubánskej komisie pre ľudské práva a národné zmierenie (CCDHRN) zadržali kubánske úrady počas celého septembra 882 oponentov režimu.


Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi bol na Kube od 19. do 22. septembra. František sa počas pobytu na ostrove nestretol s disidentmi a vyhýbal sa aj kontroverzným témam, akými sú napríklad americké embargo či dodržiavanie ľudských práv na Kube. Vyslúžil si tým kritiku zo strany kubánskej opozície.


Pápež významným spôsobom prispel k historickému zmierneniu napätia vo Washingtonu a Havany. Počas svojej návštevy sa preto podľa agentúry Reuters zdržal krokov, ktoré by mohli popudiť niektorú zo strán.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies