Počas ostreľovania humanitárneho koridoru vo Východnej Ghúte teroristi zabili päť civilistov

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 16:12 • 2 min
Počas ostreľovania humanitárneho koridoru vo Východnej Ghúte teroristi zabili päť civilistov

JISTRAIN - Militanti z Východnej Ghúty zaútočili na miestnych obyvateľov v oblasti humanitárneho koridoru Jisrain.

slovakia

left justify in out

Civilisti sa pokúšali prejsť pod ochranu sýrskej vládnej armády. Toto bolo hlásené v ruskom Centre pre zmierenie bojujúcich strán ako informuje Life.ru.

 

V pondelok, v obci Kafer-Batna miestni obyvatelia zorganizovali protest proti militantom, ktorí ich udržujú v centre diania ako "živý štít" a nedovoľujú im opustiť nebezpečnú zónu. 

 

Ľudia vykrikovali slogany na podporu vlády Sýrie a vládnej armády. Protestu sa zúčastnilo vyše tritisíc ľudí. Obyvatelia tiež požadovali aby militanti opustili dedinu a prestali útočiť na priechod pozdĺž humanitárneho koridoru Jisraina.

 

"Keď sa ľudia pokúšali prejsť smerom k humanitárnemu koridoru, ozbrojenci na nich zaútočili a začali strielať. V dôsledku toho, podľa dostupných informácií, bolo zabitých päť ľudí," povedal vedúci Centra pre zmierenie bojujúcich strán Jurij Evtushenko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies