Počas operácie proti Islamskému štátu zahynul americký vojak

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 09:34 • 2 min
Počas operácie proti Islamskému štátu zahynul americký vojak

KÁBUL - Jeden americký vojak zahynul počas bojovej operácie proti militantom z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorá sa uskutočnila v sobotu v provincii Nangarhár na východe Afganistanu. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Smrť vojaka, ktorého meno nezverejnili, potvrdil na Twitteri hovorca amerických síl v Afganistane Bill Salvin s tým, že ďalšie informácie budú k dispozícii neskôr.

 

Americké a afganské vládne sily bojujú v Nangarháre s militantmi z Islamského štátu už približne dva roky.

 

V januári 2015 oznámil IS založenie skupiny Chorásán operujúcej v Afganistane a Pakistane. V marci tohto roku sa táto odnož Islamského štátu prihlásila k zodpovednosti za útok na vojenskú nemocnicu v Kábule, pri ktorom zahynulo takmer päťdesiat ľudí.

 

Islamskí militanti používajú názov Chorásán na označenie rozsiahlych oblastí strednej Ázie, od Iránu až po severozápadnú Čínu obývanú prevažne moslimskými Ujgurmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies