Počas olympiády povolia protesty, musia byť však presne dohodnuté

NETKY.SK • 4 Január 2014, 13:09 • 2 min
Počas olympiády povolia protesty, musia byť však presne dohodnuté

MOSKVA - Protestné skupiny budú mať napokon predsa len možnosť uskutočniť politické demonštrácie, musia ich však podrobne dohodnúť s mestom Soči.

slovakia

left justify in out

Päť týždňov pred začiatkom zimných olympijských hier v Soči ruský prezident Vladimir Putin zmiernil prísne bezpečnostné opatrenia. Protestné skupiny budú mať napokon predsa len možnosť uskutočniť politické demonštrácie, musia ich však podrobne dohodnúť s mestom Soči.

Putin podpísal príslušný výnos, informovala s odvolaním sa na sobotňajšie oznámenie Kremľa tlačová agentúra DPA.

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) už predtým takúto zmenu naznačila, keď uviedla, že je potrebná na naplnenie olympijskej charty. Kritici však naďalej zdôrazňujú, že Kremeľ počas olympiády a následnej paralympiády vytvorí od 7. januára do 21. marca 2014 bezpríkladnú bezpečnostnú zónu.

Putin v piatok na návšteve Soči ohlásil "úplnú kontrolu" nad prípravami ZOH. Obavy okolo bezpečnosti olympijských hier nedávno vyvolali bombové útoky v ruskom Volgograde, dodáva DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona