Počas očkovacej kampane proti detskej obrne v Pakistane zahynulo sedem policajtov

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 13:33 • 2 min
Počas očkovacej kampane proti detskej obrne v Pakistane zahynulo sedem policajtov

ISLAMABAD - Najmenej sedem policajtov zahynulo pri dvoch útokoch neznámych ozbrojencov, ku ktorým došlo dnes v juhopakistanskom prístavnom meste Karáči.

slovakia

left justify in out

Policajti poskytovali ochranu tímu zdravotníkov vykonávajúcemu očkovanie proti detskej obrne. Informovala o tom agentúra AP. Podľa predstaviteľa miestnej polície pri útokoch, ku ktorým došlo v rozpätí niekoľkých minút, neutrpel zranenia nikto z členov očkovacieho tímu. Karáči je hlavným mestom juhopakistanskej provincie Sindh.

 

Guvernér provincie Muhammad Idžáz pre pakistanskú televíziu GEO TV uviedol, že terčom útoku boli práve policajti, ktorí boli do Karáči vyslaní v súvislosti s očkovacou kampaňou proti detskej obrne.

 

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sú Pakistan a susedný Afganistan jedinými krajinami sveta, kde je detská obrna endemická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies