Počas nedeľnej kontroly v Trenčianskom kraji zistili policajti 163 priestupkov

NETKY.SK • 24 August 2015, 15:10 • 2 min
Počas nedeľnej kontroly v Trenčianskom kraji zistili policajti 163 priestupkov

TRENČÍN - Dovedna 163 priestupkov zistili policajti v nedeľu (23.8.) popoludní počas osobitnej kontroly v Trenčianskom kraji, ktorá bola zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

slovakia

left justify in out

Z toho v blokovom konaní vybavili 141 priestupkov na sumu 3050 eur, napomenutím 17 priestupkov a päť oznámili na dopravný inšpektorát. Polícia tiež počas akcie odhalila siedmich vodičov pod vplyvom alkoholu, z toho dvaja viedli motorové a piati nemotorové vozidlo. Okrem toho zadržali aj dva vodičské preukazy, informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

 

"Do akcie na území Trenčianskeho kraja bolo nasadených celkom 58 príslušníkov Policajného zboru, z toho 32 bolo z dopravnej, 24 z poriadkovej a dvaja policajti zo železničnej polície," uviedla Antalová.

 

Pokuta až do výšky 800 eur a zákaz riadenia vozidiel až na tri roky hrozí dvojici vodičov pod vplyvom alkoholu, ktorým polícia zadržala vodičský preukaz a zakázala im ďalšiu jazdu. "Vodiča VW Polo, 53-ročného Jaroslava z okresu Ilava zastavili trenčianski policajti v obci Bolešov (okres Ilava). Dychová skúška u neho preukázala 0,38 mg/l, čo predstavuje 0,81 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach mala hodnotu 0,77 promile. V druhom prípade policajti počas akcie zistili alkohol u 30-ročného Ladislava z Trenčína jazdiaceho na Škode Octavia v Opatovej (časť Trenčína) po ceste I/61. Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,45 mg/l, čo predstavuje 0,94 promile. Opakovaná dychová skúška mala o niečo vyššiu hodnotu, a to 0,96 promile alkoholu," ozrejmila Antalová.   Osobitná policajná kontrola bola zameraná na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, predchádzanie a spôsob jazdy vodičov, na eliminovanie dopravno-bezpečnostných rizík najmä na železničných priecestiach bez závor a v ich tesnej blízkosti, a to v časoch prejazdu vlakových súprav a vlakov, a na kontrolu oprávnenosti pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín na území Slovenskej republiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona