Počas nedele potrápi Slovensko silný vietor, snehové jazyky aj poľadovica!

NETKY.SK • 10 December 2016, 18:04 • 2 min
Počas nedele potrápi Slovensko silný vietor, snehové jazyky aj poľadovica!

BRATISLAVA - V závere víkendu zasiahne severnú časť Slovenska sneženie.

slovakia

left justify in out

Na krajom severe môže na severných návetriach pohorí do pondelka (12. 12.) popoludnia ojedinele napadnúť 10 až 20 centimetrov nového snehu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého najnižšieho stupňa.

 

Na Orave, Liptove a Spiši sa môžu od nedeľného (11. 12.) večera v nadmorských výškach od 700 metrov ojedinele tvoriť snehové jazyky, v pondelok aj snehové záveje, a to miestami aj v nižších polohách. Tvorbu snehových jazykov a závejov meteorológovia v pondelok očakávajú na horských priechodoch v celej severnej polovici Slovenska.

 

Dnešné veterné počasie v najvyšších horských polohách sa počas nedele ešte zintenzívni. SHMÚ vydal na nedeľu pre nadmorské výšky od 1500 metrov výstrahu druhého stupňa. Od 11.00 h môže vietor miestami v nárazoch dosahovať rýchlosť 32 až 39 metrov za sekundu (115 až 140 kilometrov za hodinu).

 

Pre krajný východ Slovenska platí od dnešného poludnia výstraha pred tvorbou poľadovice. Na tú by si mali vodiči dávať pozor až do nedele popoludnia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies