Počas násilností utrpelo zranenia najmenej sedem migrantov

NETKY.SK • 4 Január 2015, 09:29 • 2 min
Počas násilností utrpelo zranenia najmenej sedem migrantov

PARÍŽ - Sedem ľudí utrpelo v sobotu zranenia počas bitky medzi migrantmi v severofrancúzskom Calais.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.
      

K potýčke došlo neďaleko stanového tábora v Calais, v ktorom táboria prisťahovalci, čakajúci na príležitosť dostať sa do Británie.
      

Hádka medzi približne 200 migrantmi z Afganistanu a Eritrey vypukla kvôli predbiehaniu sa v rade na jedlo. Jeden muž počas násilného riešenia sporu utrpel zlomeninu nohy a šesť ďalších ľahšie zranenia.
      

V Calais sa dlhodobo zhromažďujú migranti z krajín mimo EÚ, ktorí sa pokúšajú nepozorovane dostať do kamiónov a trajektov smerujúcich do Spojeného kráľovstva.
      

V súčasnosti rastie medzi obyvateľmi tamojšieho prisťahovaleckého tábora napätie v súvislosti so zhoršenými životnými podmienkami počas zimy. Zimné obdobie tiež - vzhľadom na menej intenzívnu kamiónovú dopravu - znižuje ich šance na to, aby sa dostali do vytúženej Británie.
      

Počas vlaňajšieho leta zaznamenali v Calais tri fyzické potýčky medzi skupinami migrantov, ktoré si dovedna vyžiadali 51 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies