Počas Národného behu Devín-Bratislava pripomenú aktivisti stratu PKO

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 11:08 • 2 min
Počas Národného behu Devín-Bratislava pripomenú aktivisti stratu PKO

BRATISLAVA - Občianski aktivisti z iniciatívy Bratislava otvorene (BAO) budú dnes počas 69. Národného behu Devín – Bratislava symbolicky protestovať pred vchodom do zbúraného Parku kultúry a oddychu (PKO), kadiaľ povedie trasa pretekov.

slovakia

left justify in out

Chcú tak upozorniť na stratu tohto niekdajšieho kultúrneho stánku a "nenahraditeľnú škodu pre mesto a jej občanov".

 

Iniciatíva BAO kladie vinu bratislavskému primátorovi Ivovi Nesrovnalovi, ktorý podľa nich "srovnal" kultúrno-spoločenské priestory mesta bez dôvodu a primeranej náhrady. Aktivisti za spoluvinníkov považujú aj 28 mestských poslancov, ktorí zahlasovali za dohodu mesta s developérom o mimosúdnom urovnaní sporu, ktorý sa týkal búrania budovy. 

 

Na mieste PKO má vyrásť červené futuristické planetárium a mediatéka. Taktiež aj byty a administratívne priestory.

Iniciatíva BAO chce dnešným protestom upozorniť na neustálu "urbicídu" mesta za posledných 25 rokov. "Keď sa vyrúbali desaťtisíce stromov, zlikvidovali sa takmer všetky technické pamiatky stredoeurópskeho významu a mnoho ďalších historických pamiatok. Zmizli športoviská či zanikli tradičné priestory," uviedli občianski aktivisti, ktorí vyjadrujú obavy o ďalšie verejné priestranstvá a budovy v Bratislave.

 

Magistrát hlavného mesta ešte v decembri 2015 v prípade PKO argumentoval, že rozhodol racionálny prístup a realistický pohľad na stav veci. "Čoho dôsledkom je ukončenie desaťročnej agónie a neschopnosti vyriešiť problém s PKO," povedala v tom čase TASR hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies