Počas mužského finále spacifikovali muža s dymovnicou protestujúceho proti homosexuálnym manželstvám

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 09:17 • 2 min
Počas mužského finále spacifikovali muža s dymovnicou protestujúceho proti homosexuálnym manželstvám

PARÍŽ- V súvislosti s incidentmi počas nedeľňajšieho finále mužskej dvojhry na Roland Garros medzi španielskymi tenistami Rafaelom Nadalom a Davidom Ferrerom zadržali sedem osôb. Ďalších päť členov skupiny "Hommen" protestujúcej proti homosexuálnym manželstvám vo Francúzsku parížska polícia po vypočutí prepustila.

slovakia

left justify in out

Za stavu 6:3 a 5:1 v prospech Nadala prišlo v druhom sete mužského finále ku krátkemu prerušeniu zápasu po tom, ako jeden z divákov vtrhol na dvorec Philippa Chatriera s dymovnicou. Bezpečnostné zložky do pol pása vyzlečeného muža v bielej maske i jeho komplica rýchlo spacifikovali a vyviedli von. Nadal na znak spokojnosti s promptným zásahom jednému z bodyguardov podal ruku. Už predtým sa o rozruch postarala štvorčlenná skupina protestujúcich, ktorá na tribúne rozvinula transparent s nápisom "Hollande Resign!". Francúzsky prezident Francois Hollande podpísal minulý mesiac zákon umožňujúci uzatváranie manželstiev medzi osobami rovnakého pohlavia, čo v krajine vyvolalo búrku nevôle. K prvému sobášu tohto druhu prišlo 29. mája v Montpellieri. 

Riaditeľ Roland Garros Gilbert Ysern ocenil rýchly zásah bezpečnostných zložiek. "Takéto incidenty sú na veľkých turnajoch poľutovaniahodné, ale treba oceniť zásah ochranky, ktorá odviedla výbornú robotu. Chcel by som sa ospravedlniť obom finálovým aktérom Rafaelovi Nadalovi i Davidovi Ferrerovi, ktorým protestujúci naničhodníci nahnali strach," povedal Ysern pre agentúru Reuters. Ferrer zobral celý incident s humorom. "Bolo to zábavné. Rafa sa zrejme trochu vyľakal, no mňa to vôbec nevyviedlo z miery."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies