Počas koronakrízy by ľudia nemali zanedbávať iné choroby

NETKY.SK • 25 Apríl 2020, 14:03 • 2 min
Počas koronakrízy by ľudia nemali zanedbávať iné choroby

LONDÝN - Britské zdravotnícke úrady ľudí vyzvali, aby v období pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 nezanedbávali príznaky iných ochorení. Vládna agentúra Public Health England (PHE) uviedla, že počet návštev nemocníc za účelom vyšetrenia v apríli v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom poklesol o takmer 50 percent.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obava pred návštevou doktora 

Zdravotnícke úrady sa obávajú, že mnohí ľudia nevyhľadajú lekársku pomoc, pretože sa boja nákazy ochorením COVID-19, ktoré je koronavírusom spôsobené. Štyria z desiatich ľudí sa podľa nedávneho prieskumu obávajú, že v prípade návštevy lekára budú záťažou pre Národnú zdravotnú službu (NHS).

 

img

 

Zdravotníci fungujú 

Simon Stevens z NHS zdôraznil, že zdravotná služba je stále k dispozícii aj pre pacientov, ktorým síce nezistili nákazu koronavírusom, ale trpia inými zdravotnými problémami.

 

img

 

Informáčná kampaň

NHS spúšťa verejnú informačnú kampaň, ktorá ľudí upozorňuje, aby v prípade potreby vyhľadali neodkladnú pomoc a naďalej využívali služby ako napríklad preventívne vyšetrenie na zistenie rakoviny a vyšetrenie počas tehotenstva.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona