Počas kontroly v Banskobystrickom kraji polícia zastavila 14 vodičov a cyklistov, ktorí pili

NETKY.SK • 5 August 2014, 13:11 • 2 min
Počas kontroly v Banskobystrickom kraji polícia zastavila 14 vodičov a cyklistov, ktorí pili

BANSKÁ BYSTRICA - Až 471 priestupkov riešili policajti v Banskobystrickom kraji počas dopravno-bezpečnostnej akcie, ktorá sa uskutočnila v piatkový večer (1. 8.) a v sobotu (2. 8.).

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, na dopravno-bezpečnostnej akcii v celom Banskobystrickom kraji sa zúčastnilo vyše 200 policajtov.
     

"Napriek tomu, že polícia stále vyzýva vodičov a iných účastníkov cestnej premávky k zodpovednosti a opatrnosti na cestách, počas akcie bolo zistených 471 priestupkov. Z toho vo viac ako 250 prípadoch porušili vodiči najvyššiu povolenú rýchlosť jazdy. Medzi ďalšie najčastejšie porušenia patrila jazda bez ustanoveného osvetlenia, zlý technický stav vozidla a desiatkam vodičov je stále cudzie používanie bezpečnostných pásov. Počas akcie polícia zistila 14 prípadov, keď vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu. V deviatich prípadoch išlo o cyklistov, v piatich o vodičov motorových vozidiel," konštatovala Kováčiková.
     

Ako dodala, polícia v Banskej Štiavnici v piatok zastavila troch cyklistov. U dvoch namerali takmer dve promile alkoholu v krvi, tretí cyklista jazdil s takmer tromi promile.
     

V piatok večer riešili alkohol za volantom aj policajti Krajského dopravného inšpektorátu z Banskej Bystrice, ktorí zastavili vodiča auta VW Polo vo Zvolene, v časti Rákoš. Podľa Kováčikovej tomu pri dychovej skúške namerali 0,67 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje približne 1,34 promile alkoholu v krvi.
     

"Výsledky týchto akcií opäť svedčia o tom, že dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke je zo strany polície potrebný neustále, pretože na cestách sa každý deň nájdu vodiči, ktorí si myslia, že pravidlá cestnej premávky pre nich neplatia," uzavrela Kováčiková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies