Počas kontrolnej akcie odhalili 1 130 dopravných priestupkov

NETKY.SK • 17 Február 2015, 16:24 • 2 min
Počas kontrolnej akcie odhalili 1 130 dopravných priestupkov

BRATISLAVA - Počas minulotýždňovej dopravno-bezpečnostnej akcie odhalili policajti 1 130 dopravných priestupkov.

slovakia

left justify in out

Ako agentúra SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, akcia sa súčasne konala vo viacerých európskych štátoch. Policajti sa zamerali na domácich aj zahraničných vodičov autobusov a nákladných áut.

 

Počas akcie policajti skontrolovali spolu 3 075 autobusov a 2 917 nákladných vozidiel. Predpisy porušilo 61 vodičov autobusov a viac ako tisícka šoférov nákladných vozidiel. Povolené rýchlosti prekročilo 34 vodičov autobusov. Piati vodiči porušili pravidlá o používaní bezpečnostných systémov, jeden nemal v poriadku tachograf a ďalší piati nezákonne manipulovali s kotúčmi a kartami vodiča a vozidla. Osem autobusov bolo v zlom technickom stave. 

 

V prípade kontrol nákladných vozidiel porušilo pravidlá o rýchlosti jazdy 272 vodičov a 54 ich porušilo pravidlá o používaní bezpečnostných systémov. Traja vodiči boli pod vplyvom alkoholu a u ďalších dvoch zistili požitie iných návykových látok. Tachograf nemalo v poriadku 10 vodičov, 26 nedodržalo predpísaný čas jazdy, odpočinku a prestávok a päť vodičov nezákonne manipulovalo s prístrojmi, kotúčmi a kartami vodiča. Potrebné doklady od vozidla, vodiča alebo prevádzkovateľa nemalo v poriadku 86 vodičov. Až 214 vodičov vyrazilo na cesty s vozidlom v zlom technickom stave, čím ohrozili nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Najväčšie prípustné celkové hmotnosti prekročilo 110 vodičov, 14 nemalo bezpečne uložený náklad. Piatim vodičom nákladných vozidiel policajti zakázali ďalšiu jazdu, kým v prípade vodičov autobusov to nebolo potrebné ani v jednom prípade. 

 

Počas ďalšej plánovanej dopravno-bezpečnostnej akcie sa policajti zamerajú na kontrolu používania bezpečnostných pásov a detských autosedačiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona