Počas inaugurácie Baracka Obamu vystúpia aj Soundgarden

NETKY.SK • 21 Január 2013, 08:13 • 2 min
Počas inaugurácie Baracka Obamu vystúpia aj Soundgarden

Počas inaugurácie Baracka Obamu vystúpia aj Soundgarden - Politika Americká rocková skupina Soundgarden zahrá na inauguračnom bále amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorý sa uskutoční 21. januára vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

imgAmerická rocková skupina Soundgarden zahrá na inauguračnom bále amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorý sa uskutoční 21. januára vo Washingtone. Štvorčlenná kapela na čele s Chrisom Cornellom sa tak pridala k interpretom ako Usher, Katy Perry, Stevie Wonder alebo Fun. Ešte predtým si Obama osobne vybral Beyoncé, Kelly Clarkson a Jamesa Taylora, aby na ceremoniáli vystúpili. Beyoncé zaspieva americkú hymnu, Clarkson pieseň My Country, 'Tis Of Thee a Taylor zas America The Beautiful. Beyoncé aj Taylor už vystúpili aj na Obamovom prvom inauguračnom bále v roku 2009.

Soundgarden vznikli v roku 1984 v Seattli, pričom s prvými dvoma albumami Ultramega OK (1988) a Louder Than Love (1989) nezaznamenali výraznejší úspech, no v poradí tretia štúdiovka Badmotorfinger (1991) sa dostala na 39. miesto v americkom Billboarde a rovnakú priečku obsadila aj v UK Charte. Ozajstným prelomom bol ale americký No. 1 album Superunknown (1994), ktorý popri smrti Kurta Cobaina z Nirvany symbolicky ukončil vrcholné obdobie grungeu. Nahrávka obsahovala megahit Black Hole Sun a tiež single Fell on Black Days, My Wave, The Day I Tried to Live a Spoonman. Po nej nasledovala ešte štúdiovka Down On The Upside (1996) a rozpad kapely. Líder Chris Cornell následne rozbehol sólovú kariéru a v roku 2001 sa stal členom kalifornskej superskupiny Audioslave. Bubeník Matt Cameron sa v roku 1998 pridal k rockovej legende Pearl Jam. Comebackové vystúpenie Soundgarden odohrali 16. apríla 2010 v rodnom Seattli. Následne absolvovali ešte niekoľko koncertov a účinkovali aj na známom americkom festivale Lollapalooza. Čakanie na šiestu štúdiovku King Animal (2012) skrátili retrospektívnou nahrávkou Telephantasm (2010) a živým albumom Live on I-5 (2011). 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona