Počas horúčav prijali nemocnice v Bratislave špeciálne opatrenia

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 10:35 • 2 min
Počas horúčav prijali nemocnice v Bratislave špeciálne opatrenia

BRATISLAVA - Počas horúcich dní prijali zdravotnícke zariadenia v Bratislave špeciálne opatrenia.

slovakia

left justify in out

"Zvýšená pozornosť, čo sa týka pitného režimu, je venovaná geriatrickým a dlhodobo chorým pacientom a detským pacientom. Všetci majú k dispozícii neobmedzené množstvo sladeného aj nesladeného čaju a pitnej vody. K dispozícii je aj dostatočné množstvo pacientskej bielizne, ako aj posteľnej bielizne a tienenie priestorov, kde je poskytovaná zdravotná starostlivosť a ich dostatočné odvetranie," uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

 

Medzi mimoriadne opatrenia patrí podľa jej slov aj pravidelná kontrola tepelných pomerov na klinikách, oddeleniach a ambulanciách, priebežná kontrola funkčnosti klimatizačných zariadení sústredená na epidemiologicky a hygienicky náročné prevádzky ako operačné sály, jednotky intenzívnej starostlivosti a zákrokovne.

 

Podľa hovorkyne Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) Sone Valášikovej špeciálne opatrenia nie sú potrebné. "V celom objekte je zavedená klimatizácia. Samozrejmosťou je pitný režim – napríklad čaj pre pacientov," uviedla.

 

Na lôžkových pracoviskách Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) lekári a sestry robia podľa slov hovorkyne Dany Kamenickej maximum, aby pomohli malým pacientom prekonať zvýšenú záťaž a stres z tepla, a to zvýšeným príjmom tekutín alebo fyzikálnym ochladzovaním vlažnou vodou.

 

Deti, ktoré to potrebujú, dostávajú chladené infúzie. V ústave im zatemňujú prostredie. "V nemocnici máme klimatizované operačné sály, jednotky intenzívnej starostlivosti, Transplantačnú jednotku kostnej drene, Oddelenie urgentného príjmu, Neonatologickú kliniku intenzívnej medicíny, Kliniku detskej hematológie a onkológie, Dennú kliniku, Detskú kliniku anestéziológie a intenzivnej medicíny, čiastočne ostatné kliniky, laboratoriá, ambulancie a iné pracoviská," dodala Kamenická.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies