Počas Dušičiek bude polícia dohliadať na poriadok v okolí cintorínov

NETKY.SK • 28 Október 2014, 14:25 • 2 min
Počas Dušičiek bude polícia dohliadať na poriadok v okolí cintorínov

BRATISLAVA - Polícia bude počas blížiaceho sa víkendu od 31. októbra do 2. novembra, teda počas Dušičiek dohliadať na poriadok v okolí cintorínov.

slovakia

left justify in out

Policajti budú dozerať nielen na dopravnú situáciu, posvietia si aj na zlodejov a verejný poriadok, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Podľa potreby budú dopravní policajti riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Cez víkend polícia očakáva tiež viac chodcov ako aj áut na cestách, preto nákladným vozidlám výnimku neudelila. "Na cesty pribudnú aj tzv. sviatoční vodiči, preto žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť," pripomenula.

 

V duchu akcie "Rozžiarte sa farbami“ budú policajti aj tento týždeň na celom Slovensku rozdávať chodcom a cyklistom reflexné prvky. Aj takýmto zviditeľnením môžu prispieť k bezpečnosti na cestách aj samotní účastníci cestnej premávky. 

 

Polícia však upozorňuje aj na zlodejov, ktorí sa nezastavia ani pred bránami cintorínov. V aute by ľudia nemali nechať nič cenné, to platí aj v prípade ponechania vecí bez dohľadu pri úprave hrobov. V kostoloch môžu ľudia ľahko prísť o kabát či kabelku, ostražití však musia byť aj v MHD. 

 

Polícia vyzýva ľudí, aby v prípade, že spozorujú podozrivé osoby, upozornili na ne policajné hliadky alebo kontaktovali políciu na čísle 158 alebo 112.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona