Počas Dúhového PRIDE v Bratislave nebol narušený verejný poriadok ani bezpečnosť

NETKY.SK • 19 August 2017, 16:54 • 2 min
Počas Dúhového PRIDE v Bratislave nebol narušený verejný poriadok ani bezpečnosť

BRATISLAVA - V súvislosti s dnešnými verejnými zhromaždeniami v hlavnom meste nebol narušený verejný poriadok ani bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

“Polícia situáciu monitorovala, pričom postupovala a prijímala adekvátne opatrenia na základe vývoja situácie v meste a do ukončenia verejného zhromaždenia a pochodu účastníkov sme nezaznamenali páchanie protiprávneho konania ani narušenie verejného poriadku,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Dodala, že dopravu v centre mestskej časti Bratislava - Staré Mesto už obnovili.

Siedmy ročník podujatia Dúhový PRIDE sa začal dnes o 13:00 na Hviezdoslavovom námestí. Podľa jedného z hlavných organizátorov Martina Macka sa na pochode zúčastnilo viac než 2 000 ľudí. Pochod sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia, účastníkov festivalu oddeľovali od okolia dvojité zátarasy a okolie strážila polícia.

Dúhový PRIDE je pestrofarebnou prechádzkou ulicami Starého Mesta, počas ktorej sa k LGBTI ľuďom pridávajú ich rodiny, priatelia, kolegovia a známi, aby ukázali, že ide o úplne bežných ľudí, ktorí chcú mať rovnakú šancu na plnohodnotný život ako všetci ostatní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona