Počas druhého kola celoplošného testovania došlo ku krádeži peňazí, policajti museli riešiť aj iné priestupky

NETKY.SK • 7 November 2020, 15:40 • 2 min
Počas druhého kola celoplošného testovania došlo ku krádeži peňazí, policajti museli riešiť aj iné priestupky

BRATISLAVA – Policajti v Banskej Bystrici vyšetrujú krádež peňazí, ku ktorej malo dôjsť na odbernom mieste počas celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19. V Kropachooch sa zas prišiel pretestovať muž, ktorý mal v priebehu minulého týždňa pozitívny výsledok. Porušil

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová. V Krompachoch sa na odberné miesto dostavil 49-ročný muž, ktorý bol minulý týždeň testovaný s pozitívnym výsledkom a mal zostať v domácej karanténe.

 

Muž porušil pravidlá karantény

Policajtom povedal, že si chcel overiť, či to stále platí a či už náhodou nie je negatívny. Týmto konaním porušil lekárom stanovenú karanténu, výšku sankcie v jeho prípade v správnom konaní stanoví príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

 

img

 

Na území Bratislavského kraja sa nachádza mobilné odberné miesto pri budove RTVS, na parkovisku pred miestnou zoo. Aktuálne sa podľa polície nachádza v rade na test približne 70 osôb. Policajti situáciu priebežne monitorujú a usmerňujú premávku.

 

Súvisiaci článok: Tragédia na odbernom mieste! Muž zomrel, keď čakal na pretestovanie, inde zas úradoval opitý lekár

 

Antigénový test odhalil aj pozitívnych policajtov
Policajný zbor konštatuje, že testovanie začalo podľa plánov, pri otvorení odberných miestností príslušníci silových zložiek nezaznamenali narušenie verejného poriadku. Situácia v doprave je pokojná, cesty sú prejazdné.

Testovanie postúpili aj všetci policajti, ktorí sa zapájajú do celoplošného testovania. Kým v Bratislavskom, Banskobystrickom a Košickom kraji boli všetci policajti negatívni, v Žilinskom kraji zaznamenali päť, v Trenčianskom kraji dvoch a v Trnavskom kraji jedného pozitívne testovaného policajta.

 

img

 

Pozitívne testovaní policajti boli okamžite nahradení. Polícia ubezpečuje občanov, že má pre potreby celoplošného testovania naďalej k dispozícii dostatok policajtov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pozrite si zoznam odberových miest zriadených v "zelených okresoch"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies