Počas dopravnej akcie zadržali policajti sedem vodičských preukazov

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 11:04 • 2 min
Počas dopravnej akcie zadržali policajti sedem vodičských preukazov

KOŠICE - S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd v Košickom kraji počas letnej turistickej sezóny, vykonali policajti v piatok (4.7.) v popoludňajších hodinách na území okresov Košice a Košice - okolie spoločný výkon služby.

slovakia

left justify in out

"Zamerali sa na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas jazdy a na dodržiavanie základných povinností vodičmi motorových vozidiel a motocyklov," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Košiciach Alexander Szabó. Spresnil, že na spoločnom výkone služby sa zúčastnilo celkom 62 policajtov dopravnej a poriadkovej polície jednotlivých okresných riaditeľstiev v Košickom kraji spolu s kolegami z Krajského dopravného inšpektorátu. 
      

"Policajti počas štyroch hodín od 18.00 h do 22.00 h zistili celkom 137 priestupkov, z tohto počtu riešili 103 priestupkov v blokovom konaní, napomenutím vybavili 28 priestupkov a šesť oznámili na príslušný dopravný inšpektorát," doplnil policajný hovorca. Uviedol, že najviac priestupkov riešili za nepoužívanie bezpečnostných pásov - 35, technický stav vozidla - 28, jazdu bez ustanoveného osvetlenia - 10, používanie telefónneho prístroja počas vedenia vozidla - 6, v dvoch prípadoch išlo o jazdu bez ochrannej prilby a v 16 o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Pravidlá porušili štyria cyklisti a dvaja chodci. "Požitie alkoholu zistili u troch vodičov a dvoch cyklistov. Počas kontroly policajti zadržali sedem vodičských preukazov, desať osvedčení o evidencii vozidla a v jednom prípade tabuľky s EČV. Dopravné kontroly budú policajti v Košickom kraji vykonávať i naďalej," upozornil Szabó.
      

Zdôraznil, že v tomto týždni sa uskutočnia v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere v okrese Košice - okolie, Spišská Nová Ves a Michalovce. "Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov," dodal na záver Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies