Počas Dňa otvorených dverí budú advokáti bezplatne radiť v šiestich mestách

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 11:15 • 2 min
Počas Dňa otvorených dverí budú advokáti bezplatne radiť v šiestich mestách

BRATISLAVA – Slovenská advokátska komora organizuje už piatykrát Deň otvorených dverí, počas ktorého jej advokáti poskytujú bezplatné právne služby klientom. Podujatie sa uskutoční v stredu (20. 4.) v šiestich slovenských mestách, informovala riaditeľka publikačného a mediálneho odboru SAK Naďa Ondrišová.

slovakia

left justify in out

Verejnosť sa môže s advokátmi stretnúť v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach, Prešove a Poprade. Ondrišová spresnila, že k dispozícii budú v čase od 9.00 do 14.00 h. V Bratislave možno za nimi prísť do priestorov SAK na Kolárskej ulici, v Košiciach budú bezplatné právne služby poskytovať na magistráte, v ostatných mestách na miestnych úradoch.

 

Predseda SAK Ľubomír Hrežďovič ozrejmil, že počas Dňa otvorených dverí chcú vytvoriť priestor pre dialóg medzi verejnosťou a advokátmi. „Dúfame, že poradenstvo v oblasti právnych služieb a tiež možnosť nazrieť do vnútra advokátskej komory pomôže zlepšiť tento vzťah,“ povedal Hrežďovič.

 

SAK pripravila na Deň otvorených dverí aj odborné prednášky pre študentov stredných škôl na témy advokácie a jej úlohy v spoločnosti, histórie advokácie na Slovensku, či etiky advokátskeho povolania. Podujatie organizuje pri príležitosti výročia prijatia zákona o slobodnom výkone advokácie. Vlani ho navštívilo viac ako 380 ľudí. Advokáti poskytli v piatich mestách právnu radu viac ako 270 klientom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies