Počas Dňa narcisov sa vyzbieralo vyše 920-tisíc

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 12:41 • 2 min
Počas Dňa narcisov sa vyzbieralo vyše 920-tisíc

BRATISLAVA - Počas 18. ročníka verejnej zbierky zameranej na boj proti rakovine Deň narcisov sa tento rok vyzbieralo 921.238 eur.

slovakia

left justify in out

Ide o hrubý výnos, čistý po odrátaní nákladov na realizáciu je 881.479 eur. V uliciach miest a obcí sa 11. apríla pohybovalo takmer 17.000 dobrovoľníkov, v ich pokladničkách bolo 889.000 eur, peniaze prišli aj cez sms zbierku či priamo na účet. TASR informovala PR manažérka Ligy proti rakovine Miroslava Džupinová.

 

Dobrovoľníci mali oranžové vesty, čo podľa Džupinovej pomohlo eliminovať neduhy sprevádzajúce zbierky v ostatných rokoch, ktoré spočívali vo vykonávaní súbežnej zbierky rôznymi združeniami zneužívajúcimi potenciál Dňa narcisov. 

 

"Teší nás i fakt, že od júla vstúpi do platnosti nový zákon o verejných zbierkach, ktorý spolu s ďalšími neziskovými organizáciami iniciovala i Liga a aktívne sa podieľala na jeho príprave," konštatovala. Právna norma má zabrániť zneužívaniu financií získaných z inštitútu verejnej zbierky.

 

"Deň, keď sú slová zbytočné" - to bol slogan tohtoročného Dňa narcisov. Jeho posolstvo hovorilo o tom, že niekedy je pomoc bez zbytočných rečí omnoho prospešnejšia než tisíc slov. Najviac finančných prostriedkov sa podarilo vyzbierať v Bratislavskom kraji, a to 220.000 eur. Konkrétne v hlavnom mesta ľudia na boj s rakovinou venovali 176.000 eur.

 

Financie vyzbierané počas Dňa narcisov sa prerozdelia do viacerých oblastí pôsobenia Ligy proti rakovine. Všetky finančné prostriedky, ktoré získava, nielen z Dňa narcisov, sa používajú na realizáciu a financovanie projektov i programov pre onkologických pacientov a ich rodiny, na vzdelávanie a prevenciu, na podporu medicínskych a výskumných projektov.

 

"Celoročné projekty pomáhajú skvalitniť život onkologických pacientov, vzdelávajú a poskytujú užitočné informácie širokej verejnosti s dôrazom na mladú generáciu, podporujú vybavenie zdravotníckych inštitúcií, hospicov potrebnými prístrojmi a vybavením a v neposlednom rade podporujú výskum či menšie pacientske združenia," zhrnula Džupinová.

 

Partnerom Dňa narcisov sú aj netky.sk!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies