Počas desiatich dní Festivalu Sziget zadržala polícia 66 ľudí

NETKY.SK • 18 August 2016, 08:53 • 2 min
Počas desiatich dní Festivalu Sziget zadržala polícia 66 ľudí

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia počas desiatich dní budapeštianskeho medzinárodného Festivalu Sziget, ktorého 24. ročník sa včera skončil, zadržala celkovo 66 ľudí. Podľa informácií polície 44 z nich prechovávalo alebo predávalo drogy, zatiaľ čo 12 osôb sa dopustilo výtržností alebo krádeží.

slovakia

left justify in out

V provizórnej kancelárii polície zriadenej na Starobudínskom ostrove, kde sa festival konal, boli podané sťažnosti v 109 prípadoch, informovala agentúra MTI.

 

Spomedzi zadržaných vzali štyroch do vyšetrovacej väzby, jednému nariadili domáce väzenie, jednému zákaz opustenia bydliska a na dvoch súd uvalil väzbu.

 

Festival Sziget, ktorý ponúka priestor aj opere, divadlu, cirkusu, múzeám, výtvarníkom, ale i milovníkom športu, bol v rokoch 2011 a 2014 vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe. Tento rok privítal rekordných 496.000 návštevníkov zo 102 štátov sveta. Organizátori pre nich pripravili vyše 1500 programov.

 

Najviac ľudí prilákali mená ako Rihanna, Muse a Sia, pričom najnegatívnejšie ohlasy zaznamenala práve speváčka a skladateľka Rihanna z Barbadosu. Bola síce ťahákom festivalu, avšak polhodinovým meškaním a slabým výkonom spôsobila najväčšie sklamanie.

 

Hlavný organizátor festivalu Károly Gerendai v tejto súvislosti podľa agentúry MTI uviedol, že podľa jeho názoru Rihanna nespievala na playback, ako to mnohí sklamaní návštevníci tvrdili. "Nie je ale isté, že potrebujeme takéto problematické hviezdy," dodal s poznámkou, že v budúcnosti si lepšie rozmyslia, koho na festival pozvú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona