Počas Czech Music Crossroads vystúpia aj slovenskí interpreti

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 18:24 • 2 min
Počas Czech Music Crossroads vystúpia aj slovenskí interpreti

BRATISLAVA - Tretí ročník showcase festivalu Czech Music Crossroads sa uskutoční 12. a 13. júla v oblasti Dolných Vítkovic. Tohtoročné podujatie, ktoré sa bude opäť konať pod hlavičkou festivalu Colours of Ostrava, má podtitul Hudba od Baltu po Dunaj. Za účasti popredných zahraničných hudobných publicistov, organizátorov alebo agentov ponúkne viaceré prezentácie a panelové diskusie na aktuálne témy či workshopy pre muzikantov.

slovakia

left justify in out

Nebudú chýbať ani koncerty kapiel zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska, ktoré vybrali poroty odborníkov z týchto krajín. "Czech Music Crossroads pokračuje vo svojom úsilí prezentovať hudbu zúčastnených krajín, tentoraz po novom aj s Maďarskom. Nejde však o samoúčelný krok, posun z českej na medzinárodnú platformu prináša zvýšenie prestíže a záujmu zahraničných odborníkov. Z Czech Music Crossroads sa tak stáva významná európska hudobná platforma," vyjadril sa člen organizačného tímu Jiří Moravčík, pričom dodal, že tento rok sa prehliadka orientuje na world music, akustickú hudbu, folk a jazz. Slovensko budú zastupovať Trojka Zuzany Homolovej, Capre a Rusín Čendeš Orchestra.

 

Z Českej republiky sa prídu ukázať skupina Ponk, trio Malina/Liška/Nejtek a česko-francúzska formácia Reve Général. Poľsko budú reprezentovať skupiny Psio Crew, Lautari a Vołosi. Z Maďarska dorazia Romengo, Cimbaliband a Buda Folk Band. Podľa Moravčíka však nepôjde o prehliadku začínajúcich talentov, ale o umelcov, ktorí majú šancu prekročiť jazykovú bariéru, a to bez ohľadu na dĺžku profesionálnej praxe.


Czech Music Crossroads otvorí brány nielen zahraničným hosťom, ale taktiež českým hudobníkom, promotérom, agentom, festivalovým organizátorom a širokej verejnosti. Súčasťou bude tiež speed dating - osobné konzultácie, na ktorých môžu hudobníci či manažéri kapiel získať rady od medzinárodne uznávaných profesionálov. Na večerných showcaseových koncertoch sa okrem troch vybraných interpretov z každej krajiny predstaví ako špeciálny hosť česká kapela Zrní.


Spomedzi zahraničných hostí zavítajú na podujatie napríklad producent spoločnosti EMI Gerald Seligman, Derek Andrews, umelecký riaditeľ Mundial Montreal z Kanady, izraelský festivalový organizátor Barak Weiss, Riitta Huttunen, bývala riaditeľka Music Finland, ktorá v súčasnosti vedie medzinárodnú propagáciu pre skupinu Värttinä, alebo Juan Antonio Vázquez a Araceli Tzigane, redaktori rozhlasovej relácie Mundofonias a zakladatelia rebríčka Transglobal World Music Chart.


"Ťažisko konferencie sa po minulom ročníku ešte viac posúva k hudobnému exportu, čo je u nás oblasť zanedbávaná, avšak pre rozvoj domácej hudobnej scény potrebná," priblížil Petr Dorůžka, hudobný publicista a autor programu podujatia. Odborníci budú prostredníctvom interaktívnych kurzov školiť hudobníkov vrátane showcaseových účinkujúcich z partnerských krajín, ako sa presadiť v medzinárodnej konkurencii.


Konferencie sa budú konať oba dni od 10:00 do 17:00, showcaseové koncerty na dvoch pódiách sa začnú o 18:00 a skončia v utorok o 22:15 a v stredu o 23:50. Bližšie informácie, presný program a možnosť registrácie sú dostupné na webstránke www.crossroads.colours.cz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies