Počas Czech Music Crossroads vystúpia aj slovenskí interpreti

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 12:46 • 2 min
Počas Czech Music Crossroads vystúpia aj slovenskí interpreti

BRATISLAVA - Druhý ročník showcase festivalu Czech Music Crossroads sa uskutoční 14. a 15. júla v oblasti Dolných Vítkovic.

slovakia

left justify in out

Tohtoročné podujatie, ktoré sa bude opäť konať pod hlavičkou festivalu Colours of Ostrava, má podtitul Silesian Roots: Music from Czech, Polish and Slovakian border regions a ponúkne koncerty a konferencie. "Tohtoročný medzinárodný charakter vychádza z plánovanej východoeurópskej platformy, ktorá by mala vyvrcholiť spoločnou prezentáciou hudby týchto zemí na jesennom veľtrhu Womex v Budapešti," uviedla Zlata Holušová, riaditeľka festivalu Colours of Ostrava, ktorý sa bude konať od 16. do 19. júla v areáli Dolných Vítkovic.

 

Slovenskú hudobnú scénu budú zastupovať Banda, Talent Transport a Walter Schnitzelsson, z Českej republiky sa ukážu Ida Kelarová, Tara Fuki, Kalle, Ladě, Musica Folklorica & Veronika Malatincová, Beata Hlavenková a Muff, z Poľska prídu Qferau + Zora, hipiersoniK a Gooral. 

 

Výber slovenských interpretov koordinovala Shina z kapely Longital, pričom jej pomáhali Daniel Salontay, Oliver Rehák, Juraj Kušnierik, Michal Kaščák, Jana Polnishová, Jarmila Vlčková a Alexander Čerevka. Českú republiku zastupovali Zlata Holušová, Petr Dorůžka, Josef Ostřanský, Ondřej Bezr, Michal Schmidt, Maxim Horovic a Tomáš Kočko. Garantkou hudobného výberu z Poľska bola Martyna Markowska. 

 

Tohtoročnou novinkou Czech Music Crossroads je aj vyhlásenie dvoch cien. Czech Music Crossroads Award udelia odborníci, zatiaľ čo o Cene publika Czech Music Crossroads rozhodnú návštevníci a návštevníčky. V panelových diskusiách sa predstaví niekoľko odborníkov, zástupcov festivalov, médií či agentúr, ako napríklad bývalý riaditeľ podujatia Womex Gerald Seligman alebo šéfredaktor britského magazínu Songlines Simon Broughton. Študenti, ktorí sa vopred akreditujú a preukážu sa kartou ISIC, môžu prísť na konferencie a showcase zadarmo. "Prvý ročník Crossroads bol pre našu scénu medzníkom. Druhý je výzvou urobiť všetko ešte lepšie, naviazať na úspešný formát minulého roku, bez toho aby sme ho museli opakovať," uzavrel spomínaný hudobný publicista Petr Dorůžka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies