Počas čistenia chodníka ľudia vyzbierali okolo 30 vriec odpadu

NETKY.SK • 7 Apríl 2019, 16:03 • 2 min
Počas čistenia chodníka ľudia vyzbierali okolo 30 vriec odpadu

NOVÁ BAŇA - Približne 30 vriec odpadu vyzbierali dobrovoľníci z Novej Bane počas sobotného (6.4.) čistenia Náučného chodníka (NCH) Zvonička. Dobrovoľníkov, ktorí odpadky zbierali na dvoch trasách, neodradilo ani sychravé a daždivé počasie.

slovakia

left justify in out

"Čistili sa dve trasy. Prvá trasa bola od železničnej stanice na Zvoničku a druhá začínala na Zvoničke. Prešli sme celý šesť kilometrov dlhý chodník a končili sme tiež na Zvoničke, kde nám dobrovoľní hasiči na konci pripravili guláš," priblížil Juraj Kološta, predseda komisie kultúry, vzdelávania, mládeže a športu, ktorá akciu organizovala.

 

Akcia sa nekonala v Novej Bani po prvýkrát. "Samotný náučný chodník bol čistejší ako po minulé roky, čím ďalej tým je menej toho odpadu. Problém ale bol s tou prvou trasou od stanice po Zvoničku, tam je toho každý rok viac a viac," skonštatoval Kološta. Túto trasu využívajú nielen turisti, ale aj obyvatelia, ktorí idú na železničnú stanicu. Na trase sú tiež lavičky, kde sa často zdržujú mladí ľudia.

 

Do čistenia sa podľa jeho slov zapojilo okolo 40 až 50 ľudí. Okrem členov komisie s rodinami prišli pomôcť aj učiteľky a družinárky so svojimi žiakmi. Veľkou pomocou boli podľa jeho slov aj dobrovoľní hasiči.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies