Počas celoeurópskeho zásahu colníci zaistili vyše milióna falšovaných polovodičových súčiastok

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 09:12 • 2 min
Počas celoeurópskeho zásahu colníci zaistili vyše milióna falšovaných polovodičových súčiastok

AMSTERDAM - Viac ako milión falšovaných polovodičových súčiastok zaistili colní vyšetrovatelia pri celoeurópskom zásahu, o ktorom informoval v pondelok Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF).

slovakia

left justify in out

Použitie týchto napodobenín mohlo podľa neho viesť k poškodeniu počítačových systémov a ohrozeniu ľudských životov. Falšované elektronické súčiastky, ako sú diódy, LED, tranzistory a integrované obvody, zhabali v 12 krajinách EÚ počas dvojtýždňovej akcie, ktorú koordinovali holandskí colníci a ktorá sa zameriavala predovšetkým na dovoz z Číny a Hongkongu.

 

Zhabaný tovar sa dostal do EÚ zväčša prostredníctvom poštových a expresných kuriérskych služieb. Použitie napodobenín polovodičov môže viesť k "výpadkom počítačových systémov a vážnym poruchám v civilných a vojenských bezpečnostných systémoch", upozornila uvedená agentúra EÚ.

 

Niektoré zo zhabaných súčiastok mali byť zabudované do nákladných automobilov, lietadiel či chirurgických nástrojov. Dôsledkom zlyhania týchto zariadení mohlo byť aj ohrozenie ľudských životov. Falšovanie produktov, ako sú tieto, spôsobuje veľké finančné straty európskemu priemyslu, uviedol OLAF.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies