Počas akcie polícia skontrolovali vyše 11 tisíc vozidiel

NETKY.SK • 18 Február 2014, 13:56 • 2 min
Počas akcie polícia skontrolovali vyše 11 tisíc vozidiel

BRATISLAVA - Vyše 11 tisíc slovenských a zahraničných vozidiel skontrolovali na území Slovenska policajti počas minulotýždňovej medzinárodnej dopravnej akcie TISPOLu, tentokrát zameranej hlavne na dodržiavanie povinností vodičov autobusov a nákladných áut.

slovakia

left justify in out

Kontrole sa podrobilo 3 244 šoférov autobusov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, jednému z nich museli pre zlý technický stav a preťaženie zakázať ďalšiu jazdu. Štyria cudzinci a 35 Slovákov prekročilo rýchlosť, dvaja vodiči nepoužili bezpečnostné pásy, ôsmi nemali v poriadku doklady, štyria mali autobus v zlom technickom stave, okrem toho zaevidoval takmer 60 ďalších porušení predpisov.

Policajti skontrolovali aj 7 946 vodičov nákladných vozidiel. Takmer tisícka nedodržala predpisy, 24 zakázali ďalšiu jazdu. Rýchlou jazdou riskovalo 256 slovenských a 123 zahraničných vodičov. Troch vodičov prichytili opitých za volantom a 12 bolo pod vplyvom iných návykových látok. Jeden vodič mal nebezpečne uložený náklad, 70 prekročili najväčšie prípustné hmotnosti, o sedem viac nemalo v poriadku doklady, zlý technický stav malo 124 nákladných áut. Nezákonná manipulácia s prístrojmi a kotúčmi sa preukázala v dvoch prípadoch, v 22 prípadoch bol problém s tachografmi a v 59 prípadoch vodiči nedodržali čas jazdy a odpočinku. Predpisy o používaní bezpečnostných pásov nepoznalo 32 vodičov, keďže ich nepoužilo a 312 vodičov sa dopustilo ďalších drobných prehreškov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona