Počas akcie na železniciach zistili stovku priestupkov

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 15:31 • 2 min
Počas akcie na železniciach zistili stovku priestupkov

BRATISLAVA - Policajti odhalili počas stredajšej akcii na železniciach takmer sto priestupkov. Najčastejšie to bolo nerešpektovanie zákazu fajčenia a znečisťovanie vozňov.

slovakia

left justify in out

"Odhalili aj čiernych pasažierov a mimoriadne nebezpečné naskakovanie či vyskakovanie z pohybujúceho sa vlaku," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Výnimkou nebolo ani prechádzanie cez koľajnice mimo vyznačených priechodov. Najčastejšími priestupkami na priecestiach bolo prechádzanie na červenú a rýchla jazda. V Žilinskom kraji policajti riešili aj krádež. Na nákladnej stanici vo Vrútkach totiž zmizli súčasti z rozvodnej skrine v objekte bývalého rušňového depa.

 

Na území celého Slovenska mala polícia v stredu akciu, ktorú organizovala Európska sieť železničných polícií RAILPOL. Zamerali sa na odhaľovanie drog, nelegálnu migráciu, obchodovanie s ľuďmi a ďalšiu trestnú činnosť na železniciach. Do akcie s názvom Modrá 24 sa zapojili nielen železniční policajti, ale aj poriadková polícia, dopraváci, ako aj príslušníci hraničnej a cudzineckej polície. "Viac ako 200 policajtov skontrolovalo počas 24-hodín 362 vlakov, 454 osôb a 278 železničných staníc," dodala Baloghová s tým, že podobné akcie chystajú aj v budúcnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies