Počas akcie Modrá 24 železniční policajti vypátrali dve osoby a zistili vyše sto priestupkov

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 14:14 • 2 min
Počas akcie Modrá 24 železniční policajti vypátrali dve osoby a zistili vyše sto priestupkov

BRATISLAVA - Dve vypátrané osoby a viac ako sto zistených priestupkov je výsledkom policajnej akcie Modrá 24, ktorú zorganizovala európska sieť železničných polícii RAILPOL.

slovakia

left justify in out

Uskutočnila sa v dňoch 14. až 15. marca v obvode železničných dráh a na Slovensku sa na nej zúčastnilo takmer 250 príslušníkov železničnej, poriadkovej a tiež hraničnej a cudzineckej polície aj za pomoci služobných psov.

 

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, policajti skontrolovali 629 osôb, 442 vlakov a 300 železničných staníc. Jednu osobu, po ktorej vyhlásilo pátranie Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, vypátrali v Košickom a druhú hľadanú osobu v Prešovskom kraji.

 

Medzi najčastejšie priestupky patrilo prechádzanie cez trať mimo priechodov, porušovanie pravidiel na staniciach a zastávkach či vstupy bez prepravného dokladu. Policajti riešili aj prípady znečisťovania verejného priestranstva, poškodzovanie zariadenia vo vlakoch či otváranie dverí počas jazdy. Najviac prehreškov zaevidovali v Nitrianskom a Prešovskom kraji, naopak najmenej v Trnavskom a Banskobystrickom. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies