Pobrežie Slonoviny do finále, Renard chce druhý triumf

NETKY.SK • 5 Február 2015, 09:19 • 2 min
Pobrežie Slonoviny do finále, Renard chce druhý triumf

BATA - Futbalisti favorizovaného Pobrežia Slonoviny sa stali prvými finalistami jubilejného 30. Afrického pohára národov, ktorý hostí Rovníková Guinea.

slovakia

left justify in out

"Sloni" si v stredajšom semifinálovom stretnutí v Bate poradili s hráčmi Demokratickej republiky Kongo 3:1, keď sa v ich drese postupne strelecky presadili Yaya Touré, Gervinho a Wilfried Kanon. Za DR Kongo vyrovnal na priebežných 1:1 z pokutového kopu Dieumerci Mbokani.

 

Pobrežie Slonoviny sa pokúsi získať druhý triumf po kontinentálnom titule v roku 1992, ktorý by bol zároveň druhým aj pre ich trénera Hervého Renarda. Štyridsaťšesťročný Francúz sa môže stať prvým kormidelníkom, ktorý by vyhral APN s dvoma rôznymi krajinami. Predtým sa mu to podarilo v roku 2012 so Zambiou na šampionáte, ktorý vtedy spoločne s Gabonom spoluorganizovala Rovníková Guinea. Zhodou okolností Zambia vtedy vo finále triumfovala práve nad Pobrežím Slonoviny.

 

"Napriek náročným podmienkam a tvrdosti Konžanov sme dosiahli finále a to je najdôležitejšie. Nepáčil sa mi náš výkon. Veľa vecí sme neurobili dobre. V druhom polčase sme hrali dobre, keďže hráči DR Kongo už boli dosť unavení. Yaya Touré odohral veľmi dobrý zápas, veľa obetoval pre tím," vyhlásil Renard pre oficiálnu stránku Africkej futbalovej konfederácie a na záver dodal: "Vynasnažíme sa, aby trofej putovala do Abidjanu (hlavné mesto Pobrežia Slonoviny, pozn. red.)." 

 

Súperom Pobrežia Slonoviny v nedeľňajšom finále v Bate bude úspešnejší z druhej semifinálovej dvojice Ghana - Rovníková Guinea (štvrtok 5.2. o 20.00 h SEČ, Malabo). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies