Pobrežie Salvádoru zasiahlo zemetrasenie, hlásia jednu obeť

NETKY.SK • 14 Október 2014, 06:52 • 2 min
Pobrežie Salvádoru zasiahlo zemetrasenie, hlásia jednu obeť

SAN SALVADOR - Zemetrasenie s magnitúdou 7,3 zasiahlo v pondelok neskoro večer oblasť pri pobreží štátov Salvádor a Nikaragua a pocítili ho v celej Strednej Amerike. Vyžiadalo si najmenej jeden ľudský život, ale zatiaľ nie sú správy o veľkých škodách.

slovakia

left justify in out

Pohotovostné služby vyzvali ľudí žijúcich v blízkosti pobrežia, aby sa premiestnili viac do vnútrozemia, a zároveň vydali varovanie pred prívalovými vlnami cunami. Služby však neskôr cez sociálnu sieť Twitter oznámili, že pobrežné oblasti sú pokojné.
      

Starosta mesta San Miguel v Salvádore, Wilfredo Salgado, informoval na svojom účte na Twitteri, že zahynul muž, keď naňho spadol elektrický stĺp. "Bola to poriadna sila, zrazu sa celý náš dom začal hýbať," uviedla 30-ročná obyvateľka zo správnej oblasti Usulután o zemetrasení.
      

Otrasy mali epicentrum v oblasti 67 kilometrov juhozápadne od mesta Jiquilillo, pri pobreží Salvádoru a Nikaruguy. Informovala o tom americká geologická služba USGS, na ktorú sa dnes odvolala tlačová agentúra Reuters. Zemetrasenie sa vyskytlo v hĺbke 40 kilometrov. Pohotovostné služby v susedných krajinách Honduras a Guatemala uviedli, že nemajú zatiaľ správy o ranených či škodách. Tichomorské centrum varovania pred cunami v určitej chvíli varovalo pred prípadnými vlnami cunami v regióne, ale potom uviedlo, že táto hrozba neexistuje.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona