Pobočky Credit Suisse v Nemecku prehľadala daňová polícia

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 07:36 • 2 min
Pobočky Credit Suisse v Nemecku prehľadala daňová polícia

Pobočky Credit Suisse v Nemecku prehľadala daňová polícia

slovakia

left justify in out

img

Pre podozrenie z napomáhania daňovým únikom prehľadali pracovníci daňovej polície 13 filiálok a reprezentácií švajčiarskej banky Credit Suisse v Nemecku. Dôvodom akcie bola kompaktný disk (CD), ktorý na jar tohto roku kúpila nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko s údajmi o účtoch Nemcov vo švajčiarskej veľkobanke.
      Vedenie banky v Zürichu dnes potvrdilo, že sa akcia v jej zariadeniach v Nemecku uskutočnila. Dôkazy o protiprávnej činnosti hľadalo 150 vyšetrovateľov a prokurátorov. Keďže vyšetrovanie ešte prebieha, nemecké orgány neuverejnia nijaké podrobnosti.
      Z 1100 vyšetrovaných prípadov proti klientom banky v Nemecku evidujú 175 v Düsseldorfe.
      Podľa údajov, ktoré majú daňové orgány k dispozícii, si pracovníci švajčiarskej banky si veľmi starostlivo vyberali svojich klientov, ktorým radili, aby si previedli peniaze do Zürichu. Klientov pred rokmi presviedčali, že bankové tajomstvo vo Švajčiarsku je nezmeniteľné. Poukazovali na hlbokú diskrétnosť ústavu a možnosť využitia bankového spojenia Credit Suisse mimo EÚ, čo umožní, aby sa transfery peňazí dali zahmliť. Upozorňovali aj na právny stav v Nemecku a na právnické triky, ktoré možno využívať. Banka povzbudzovala nemeckých klientov k daňovým únikom aj tým, že im navrhovala možnosť založiť si v nej dve kontá. Jedno z nich malo slúžiť ako oficiálne a suma na ňom by sa používala pre daňové účely.

Zdroj: TASR/Financial Times Deutschland



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies