Pobočky významných hotelov v Číne vyšetrujú ohľadom porušenia hygieny

NETKY.SK • 16 November 2018, 16:52 • 2 min
Pobočky významných hotelov v Číne vyšetrujú ohľadom porušenia hygieny

PEKING - Čínske úrady vykonávajú prehliadku v niekoľkých medzinárodných hoteloch v krajine po tom, ako v nich video odhalilo nedostatky v oblasti dodržiavania hygienických noriem, informovala v piatok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obvinenia vznikli na základe videa, ktoré sa objavilo na internete začiatkom týždňa. Zamestnanci hotelov na ňom pri čistení kuchynských výleviek, šálok od kávy a pohárov používajú tie isté utierky. Jeden zo zamestnancov dokonca utieral pohár kúskom svojej rovnošaty.

 

Čínske ministerstvo pre cestovný ruch vo štvrtok oznámilo, že požiadalo úrady v Pekingu, Šanghaji a v troch provinciách, aby začali vyšetrovanie 14 hotelov, ktoré sa vo videu objavili. Niektoré z nich vrátane hotelov Sheraton a Waldorf Astoria sa už ospravedlnili.

 

Video, ktoré má viac ako 30 miliónov zhliadnutí, vytvoril aktivista a bloger známy pod pseudonymom Huazong (Chua-cung).

 

V stredu ho nahral na svoj overený účet na Weibo - čínsky web podobný Twitteru. Problém je podľa neho rozšírený a dlhotrvajúci. Aktivista napísal, že v priebehu šiestich rokov strávil 2000 nocí v 147 rôznych hoteloch.

 

Hotel Penninsula v Pekingu v piatok oznámil, že pracovníci miestneho úradu pre kontrolu potravín a liečiv vykonali obhliadku šálok použitých v predošlí deň, ktoré boli čistejšie, ako si vyžadujú normy. Šálky poslali na ďalšie skúmanie, napísal hotel na svojom twitterovom účte. Hotel prisľúbil zvýšiť dohľad nad svojimi zamestnancami v oblasti dodržiavania noriem.

 

Hotel Shangri-La v meste Fu-čou na východe krajiny informoval, že činnosti na video porušujú jeho hygienické normy. Podľa hotela Park Hyatt v Pekingu išlo o ojedinelý prípad.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona