Slovák poberal dávky v hmotnej núdzi vlastnil viac ako sto áut

NETKY.SK • 4 August 2015, 12:58 • 2 min
Slovák poberal dávky v hmotnej núdzi vlastnil viac ako sto áut

MICHALOVCE – Trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu začala polícia v Michalovciach. Mal sa ho dopustiť poberateľ dávok v hmotnej núdzi. Zatajil, že je vlastníkom jedného a držiteľom vyše stovky vozidiel. Na poberanie peňazí v tejto súvislosti nemal nárok.

slovakia

left justify in out

Muž podozrivý z podvodu sa počas poberania dávok od septembra 2012 do apríla 2015 stal vlastníkom jedného a držiteľom 107 motorových vozidiel. Neinformoval však o tom úrady.

 

„Ohlasovaciu povinnosť si nesplnil, a to aj napriek tomu, že o tejto skutočnosti bol náležite poučený, a takto zatajil rozhodujúcu skutočnosť na trvanie nároku na pomoc v hmotnej núdzi,“ uviedol k prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

 

Za spomínané obdobie vyplatil mužovi úrad práce, sociálnych vecí a rodiny dávku a príspevky v hmotnej núdzi, na ktoré nemal nárok. Škodu vyčíslili na viac ako 5100 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona