Pobeda bude lietať z Bratislavy do Moskvy aj v letnej sezóne

NETKY.SK • 23 Február 2016, 14:45 • 2 min
Pobeda bude lietať z Bratislavy do Moskvy aj v letnej sezóne

BRATISLAVA - Ruská nízkonákladová letecká spoločnosť Pobeda bude spájať Bratislavu a Moskvu aj v letnej sezóne od 27. marca do 30. októbra tohto roku.

slovakia

left justify in out

Linku v tomto období bude prevádzkovať spočiatku naďalej sedemkrát týždenne, ale od 28. mája do 18. septembra frekvenciu letov zníži na tri za týždeň v utorok, štvrtok a sobotu. Informovala o tom v utorok hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková s tým, že ruský letecký dopravca už začal predaj leteniek medzi Bratislavou a Moskvou na letné obdobie.


Pobeda, dcérska spoločnosť Aeroflot Group, prevádzkuje pravidelnú linku z Bratislavy do Moskvy na letisko Vnukovo od 19. decembra minulého roku. Let trvá približne dve a pol hodiny. Pobeda má vo flotile v súčasnosti dvanásť najmodernejších lietadiel typu Boeing 737-800 Next-Generation, vyrobených v uplynulých dvoch rokoch, s kapacitou 189 cestujúcich.


Jedna z najmladších leteckých spoločností v Rusku vznikla 1. decembra 2014 a už sa zaradila do desiatky najväčších leteckých dopravcov v krajine. Vlani v septembri, čiže po deviatich mesiacoch od vzniku, dosiahol počet cestujúcich Pobedy dva milióny a za celý minulý rok spoločnosť prepravila vyše 3 milióny pasažierov. V súčasnosti prevádzkuje tri desiatky domácich liniek z Moskvy, Sankt Peterburgu (Petrohradu), Soči a Machačkaly, ako aj medzinárodné linky z Moskvy do Bratislavy, Bergama, Kolína a od marca aj do Memmingenu pri Mníchove.


Hlavným cieľom spoločnosti Pobeda je zvýšiť mobilitu obyvateľov a dostupnosť leteckej dopravy medzi regiónmi Ruska. Plánuje do roku 2018 zvýšiť svoju flotilu na 40 lietadiel Boeing 737-800 a prepraviť 10 miliónov cestujúcich ročne. Sieť leteckých liniek spoločnosti by dovtedy mala zahŕňať vyše 45 domácich, ale aj zahraničných liniek. To by malo spoločnosti umožniť dostať sa medzi päť najväčších aerolínií v Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies