Počas zbierky Pomôžte spolu s nami sa doteraz vyzbieralo 42.760 eur

NETKY.SK • 9 December 2010, 11:57 • 2 min
Počas zbierky Pomôžte spolu s nami sa doteraz vyzbieralo 42.760 eur

Počas zbierky Pomôžte spolu s nami sa doteraz vyzbieralo 42.760 eur

slovakia

left justify in out

img

Počas prvých dvoch adventných víkendov darcovia venovali v zbierke pre neziskové organizácie s názvom Pomôžte spolu s nami 42.760,50 eura.  
      Od dnešného dňa do nedele 12. decembra zbierka pokračuje a vyvrcholí počas štvrtého rozšíreného adventného víkendu od 16. do 19. decembra. Stovky dobrovoľníkov opäť chodia s prenosnými urnami v Tesco obchodoch na celom Slovensku.
      Tradičná Vianočná zbierka, ktorú organizuje Fond Tesco so svojím dlhoročným partnerom - Slovenskou humanitnou radou (SHR) už po deviaty raz, sa začala v dňoch 25. - 28. novembra v 40 obchodoch v sieti Tesco po celom Slovensku. V druhej etape zbierky v dňoch 2. až 5. decembra sa vyzbieralo vyše 21.169 eur, pričom najviac peňazí venovali ľudia v Žiline - až 3111 eur.
      Každý, kto sa rozhodol podporiť zbierku Pomôžte spolu s nami, dáva svoj príspevok v prospech ľudí, ktorí sa ocitli v núdzi, alebo sú zdravotne postihnutí či sociálne znevýhodnení. Prostriedky budú venované na dobročinné účely priamo v danom meste, kde sa vyzbierajú. Tento "lokálny princíp" sa osvedčil a zúčastnené dobrovoľnícke organizácie ho vítajú.
      Slovenská humanitná rada pôsobí na Slovensku od roku 1990. V súčasnosti združuje viac ako 170 dobrovoľníckych neziskových organizácií na území celej republiky. Poskytuje im pomoc na činnosť a na humanitné projekty, organizuje širokú škálu aktivít a podujatí. Postupne sa stala významným partnerom štátu v poskytovaní sociálnej starostlivosti a pomoci ľuďom v krízových životných situáciách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies