Počas výkopových prác sa našli ľudské kostry

NETKY.SK • 6 August 2010, 06:21 • 2 min
Počas výkopových prác sa našli ľudské kostry

Počas výkopových prác sa našli ľudské kostry

slovakia

left justify in out

img

Počas výkopových prác v súvislosti s prípravou plochy pre stavebné účely na ulici Biskupa Kondého v Dunajskej Strede boli objavené ľudské pozostatky. TASR informoval archeológ Branislav Ivan.
      "Archeologický výskum potvrdil prítomnosť kostrových pozostatkov, ktoré pochádzajú z dvoch jedincov. Telá zosnulých boli pôvodne uložené do menšej jamy kruhovitého pôdorysu s priemerom do jedného metra," uviedol archeológ s tým, že kostry sa nachádzali vo výrazne skrčenej polohe, tesne nad sebou a v hĺbke 220 cm. "Presný rok uloženia, ako aj možné príčiny úmrtia zatiaľ nie sú známe a sú predmetom ďalšieho výskumu. Na základe doterajších poznatkov sa však rok uloženia nebožtíkov odhaduje do horizontu 16. až 17. storočia," priblížil Ivan.
       Zaujímavosťou je skutočnosť, že v tomto období sa pochovávalo na území mesta prísne a len v okolí rímskokatolíckeho kostola. "Zistený nález teda svedčí o nejakej mimoriadnej udalosti, ako napríklad ničivom nájazde nepriateľa. Výsledky výskumu budú známe až po ukončení terénnej časti a po dôkladnom vyhodnotení nálezov a nálezových situácií," zdôraznil archeológ s dôvetkom, že presnejšie výsledky budú známe najskôr o tri mesiace.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona