Počas víkendu vyvrcholí trnavský challenger, v sobotu aj Rodinný deň

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:26 • 2 min
Počas víkendu vyvrcholí trnavský challenger, v sobotu aj Rodinný deň

Počas víkendu vyvrcholí trnavský challenger, v sobotu aj Rodinný deň

slovakia

left justify in out

img

Najvýznamnejší tenisový turnaj mužov na antuke na Slovensku, ATP Challenger Trophy s dotáciou 75.000 dolárov, vyvrcholí počas tohto víkendu v Trnave. Okrem rozhodujúcich súbojov na dvorcoch TC Empire sa dostanú k slovu aj niektoré spestrenia.
      Po stredajšej autogramiáde v historickom strede Trnavy, na Trojičnom námestí, s populárnym triom Dominik Hrbatý, Karol Beck a Lukáš Dlouhý, pripravili usporiadatelia na sobotu ďalšie sprievodné podujatia. Stane sa tak v Empire Tenis Centre, súčasti mestského športového komplexu Na rybníku. "V rámci Rodinného dňa sa deti akiste potešia skákaciemu hradu, golfovému odpalisku, maľovaniu na tvár a iným atrakciám. Tiež máme pripravený turnaj osobností vo štvorhre," prezradil riaditeľ trnavského challengeru Roman Šmotlák. "Teší nás, že aj tento 5. ročník doteraz potvrdzuje dobré renomé trnavského antukového turnaja zo seriálu ATP Challenger Tour. Veď pravidelne sa k nám vracajú viacerí výborní tenisti, vrátane mien z  prvej stovky svetového rebríčka," dodal Šmotlák.
      "Trnavský challenger je vhodnou príležitosťou pre mnohých mladých slovenských tenistov na konfrontáciu s kvalitnou zahraničnou účasťou a na získanie bodov do svetových rebríčkov. Veď za týmto cieľom  neraz musia v priebehu roka vycestovať do iných krajín a  pritom si hradiť z vlastného vrecka hotelové ubytovanie i  ďalšie výdavky. Tiež z tohto pohľadu oceňujem úsilie usporiadateľov challengeru v modernom TC Empire Trnava. Pre rozvoj tenisu bude prospešné, ak nám začnú pribúdať ďalšie takéto centrá aj mimo Bratislavy," povedal pre TASR 32-ročný Dominik Hrbatý na margo vrcholiaceho festivalu bieleho športu v Trnave. Mimochodom, v tomto meste, ako 18-ročný, si zapísal daviscupový debut za Slovensko v septembri 1996 proti Poľsku (4:1).
      Kým Hrbatý, v októbri 2004 dvanásty v rebríčku ATP Entry Ranking, hral na septembrových dvorcoch TC Empire aj vlani, 28-ročný Zvolenčan Karol Beck absolvuje trnavský challenger premiérovo. "Roky som do tohto starobylého mesta chodieval za tenisom ešte ako žiak a dorastenec. V Trnave sa cítim príjemne. Napokon, už druhý rok hrám extraligu družstiev za tamojší TC Empire," uviedol Beck. A pritom je o ňom známe, že radšej má tvrdé či trávnaté kurty, než antuku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona