Počas noci zasiahlo Christchurch deväť otrasov zeme

NETKY.SK • 3 Január 2012, 10:05 • 2 min
Počas noci zasiahlo Christchurch deväť otrasov zeme

Počas noci zasiahlo Christchurch deväť otrasov zeme

slovakia

left justify in out

img

Séria deviatich otrasov zeme zasiahla dnes od polnoci do siedmej hodiny rannej zemetrasením zničené novozélandské mesto Christchurch. Dva z otrasov mali magnitúdu viac ako päť celých.
Prvé správy nehovoria o prípadných škodách. Dva otrasy zeme, ktoré oddeľovalo iba 12 sekúnd a väčší z nich dosiahol magnitúdu 5,5, automaticky odstavili dodávky energií do 10.000 domácností.
Prvý otras zeme s magnitúdou 3,9 zaznamenali o 1.27 h (SEČ nedeľa 13.27 h) a nasledovali ho dva s magnitúdou cez 5,0. Zo zvyšných otrasov do siedmej hodiny rannej mali štyri magnitúdu cez 4,0. Informovali seizmológovia zo štátnej organizácie GeoNet.
"Ľudia sa teraz chcú v noci dobre vyspať a keď máte plnú noc otrasov, je veľmi ťažké vôbec spať," informoval v rozhlase Roger Sutton. Podľa jeho slov to nevyzerá, že by mesto utrpelo nejaké ďalšie poškodenia. Christchurchom otriasajú zemetrasenia od septembra 2010, februárové zabilo 181 ľudí.
Sutton vyzval obyvateľov, aby skontrolovali svojich susedov a ubezpečili sa, že situáciu zvládajú.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies