Počas MS nasadia v uliciach Bratislavy 700 až 1000 policajtov denne

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 07:15 • 2 min
Počas MS nasadia v uliciach Bratislavy 700 až 1000 policajtov denne

Počas MS nasadia v uliciach Bratislavy 700 až 1000 policajtov denne

slovakia

left justify in out

img

Celkovo 700 až 1000 policajtov denne bude v uliciach Bratislavy počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji dohliadať na bezpečnosť občanov a plynulosť cestnej premávky. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Csaba Faragó. Podľa jeho slov sa bude počet policajtov meniť v závislosti od rizikovosti jednotlivých zápasov.
Najväčší počet z týchto policajtov, okolo 670, je z radov poriadkovej polície. "Z dopravnej polície okolo 130 ľudí, železničnej asi 60, 130 policajtov operatívnej služby, 16 pyrotechnikov a 20 policajtov iných ďalších služieb," informoval Faragó. Opatrenia sú zabezpečené aj na letisku cestou Interpolu a Úradu hraničnej a cudzineckej polície.
Podľa jeho slov polícia prijala aj opatrenia na odbúranie jazykových bariér. "Do miest, kde sa sústredí najväčší počet návštevníkov Bratislavy, sme pridelili tých policajtov, ktorí ovládajú aspoň jeden cudzí jazyk," povedal.
Bratislavské krajské riaditeľstvo však nebude dohliadať na bezpečnosť v hlavnom meste samotné, ale prizvalo si na pomoc aj policajtov z Trenčína, Nitry a Trnavy. Z každého krajského riaditeľstva si bratislavskí policajti vyžiadali 110 príslušníkov poriadkovej polície a dovedna 40 dopravákov.
Na margo dopravných obmedzení počas šampionátu riaditeľ Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Milan Pilip poznamenal, že v okolí Zimného štadióna budú vytvorené dve zóny s dopravným obmedzím. Prvá je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Vajnorská, Bajkalská a druhá ulicami Bajkalská, Záhradnícka, Trnavská cesta a Jégého ulica. Vstup do týchto zón bude motorovým vozidlám umožnený len na základe povolenia mestských častí Bratislava II a III alebo obyvateľom týchto zón.
Vedenie polície bude bezpečnosť v uliciach počas šampionátu sledovať z miestnosti Krízového štábu, kde sa aj uskutočnila dnešná tlačová konferencia. Na monitoroch je možné vidieť záznamy zo 40 kamier.
Faragó priznal, že najľahší bude začiatok turnaja, ťažšie to bude smerom k finále. Návštevníkov požiadal, aby so sebou nenosili väčšiu finančnú hotovosť tam, kde je vyššia koncentrácia fanúšikov, aby si kontrolovali uzamknutie vozidiel a nenechávali v autách cennosti. Zároveň ich žiada, aby mali stále pri sebe občiansky preukaz.
Krajský šéf tiež garantoval, že polícia bude preverovať všetky sťažnosti občanov, napríklad aj na rušenie nočného pokoja. "Určite budeme tolerantní, ak SR vyhrá titul a obyvatelia budú hlučnejší pri oslavách," dodal s úsmevom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies