Počas Halloweenu je záujem o kostýmy čerta, kostry i čarodejnice

NETKY.SK • 31 Október 2011, 23:22 • 2 min
Počas Halloweenu je záujem o kostýmy čerta, kostry i čarodejnice

Počas Halloweenu je záujem o kostýmy čerta, kostry i čarodejnice

slovakia

left justify in out

img

Halloweenske večierky a rôzne akcie tohto druhu sa začínajú udomácňovať aj na Slovensku. Svedčí o tom aj záujem ľudí o rôzne kostýmy súvisiace s tematikou tohto sviatku.
Čierne plášte, kostry, oblečenie čerta, čarodejnice či čiernej panej - to sú kostýmy, ktoré ľudia na túto príležitosť vyhľadávajú najviac. "Sú však aj takí ľudia, ktorí si na tento sviatok požičajú masku, ktorá nie je strašidelná," uviedla Bibiana Sukupová z požičovne kostýmov v Dome kultúry v Prievidzi.
Záujem o halloweenske kostýmy je podľa jej názoru tento rok v porovnaní s tým predchádzajúcim väčší. Ľudia si ich prídu objednať aj dva týždne pred sviatkami, pár dní pred je už väčšina z nich vypožičaná. Záujem je predovšetkým o detské kostýmy, výnimkou však nie sú ani kostýmy pre dospelých.
Kostýmy si ľudia požičiavajú väčšinou na večierky. "V našej lokalite ide väčšinou o akcie po dedinách. Večer je určený pre dospelých," podotkla Sukupová. Výnimkou však nie sú ani akcie na rôznych diskotékach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies