Počas bratislavského Kultúrneho leta sa predstaví vyše 3000 umelcov z 20 krajín

NETKY.SK • 15 Jún 2011, 12:50 • 2 min
Počas bratislavského Kultúrneho leta sa predstaví vyše 3000 umelcov z 20 krajín

Počas bratislavského Kultúrneho leta sa predstaví vyše 3000 umelcov z 20 krajín

slovakia

left justify in out

img

Takmer trojmesačný program 36. ročníka festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti 2011 ponúka 167 podujatí. Uskutoční sa v Bratislave od 17. júna do 11. septembra na 22 scénach.
      "Je to najväčšia akcia, ktorou spestrujeme pokojné leto. Pripravili sme šnúru podujatí, na ktorých bude účinkovať vyše 3000 umelcov z 20 krajín," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii bratislavský primátor Milan Ftáčnik.
      Novinkou je kultúrne dedičstvo z troch krajín – Poľska, Francúzska a Japonska. Ich umelci sa predstavia v niekoľkodňových samostatných programoch. Novým podujatím je aj Bratislava Street art festival, ktorý bude koncom júna vo viacerých priestoroch Starého Mesta so žonglérmi, ohňovou šou a ďalšími pouličnými atrakciami. Prvýkrát sa uskutoční koncert vážnej hudby v Botanickej záhrade a po trojročnej prestávke sa znovu začne kultúrne dianie na nádvorí vynovenej Starej radnice.
      Do mestského podujatia sa prvýkrát zapája Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Jeho predseda Pavol Frešo to zdôvodnil záujmom podieľať sa na aktivitách aj v hlavnom meste, keďže prevažne sa BSK zapája do podobných aktivít v okresoch Senec, Pezinok a Malacky. "Herci z našich divadiel, konzervatoristi a ďalší umelci z našej kultúry sa predstavia v projekte Živé ulice Bratislavy," zdôvodnil Frešo.
      V rámcu Kultúrneho leta opäť nebude chýbať Medzinárodný gitarový festival J. K. Mertza s umelcami z rôznych svetadielov ani divadelné Letné Shakespearovské slávnosti, ako aj cykly Jazz pod vežou, Túlavou cestou, Hudba na Dunaji, Rozprávkový palác, festivaly Viva musica!, Menšinové kultúrne leto, Katedrálny organový festival, Korvengencie, Dni majstrov ÚĽUV alebo predĺžený Letný bažant kinemategraf. Pestrý je aj zoznam sprievodných podujatí.
      Podrobný program je na internetových stránkach www.bkis.sk a www.bratislava.sk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies